Μαυρομμάτα Ευρυτανίας

An error occured during parsing XML data. Please try again.
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ
Μαυρομμάτα Ευρυτανίας

Μαυρομμάτα Ευρυτανίας

Η ιστοσελίδα του Δ.δ. Μαυρομμάτας Ευρυτανίας

Σύλλογος Μαυρομμάτας  Ευρυτανίας. "Οι φίλοι του χωριού μας"


Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της προσπάθειας που επιτελεί ο σύλλογος Μαυρομμάτας Ευρυτανίας. Κύριος στόχος είναι η πραγματοποίηση της επιθυμίας των ανθρώπων αυτού του τόπου προβάλλοντας και στηρίζοντάς τον.
Το χωριό Μαυρομμάτα (Έλσανη) είναι χτισμένο στην νοτιοανατολική πλευρά της Κόψης (1939μ), φαντάζει πίνακας ζωγράφου! Τα καλντερίμια της και τα παλιά πέτρινα σπίτια της δημιουργούν μια όμορφη αίσθηση στον επισκέπτη. Ένα χωριό πλημμυρισμένο με ομορφιές που ξεπροβάλλει μέσα στην άγρια φύση. Παρά την μείωση των κατοίκων που υπέστη λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν συνεπεία του τόπου και της ιστορίας, παρέμεινε ζωντανό και "μάρτυρας" αδιάψευστος του αγώνα των κατοίκων, του τότε και του σήμερα.
Ελπίδα μας είναι η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει έναν "σύνδεσμο" που θα βοηθήσει στην επαφή μεταξύ Μαυρομματιανών που είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι αγωνίζονται και προκόβουν χωρίς να ξεχνούν την γενέτειρά τους. Είμαστε περήφανοι για το χωρίο μας. Είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρυτανίας. Αυτόν το υπέροχο τόπο τον αγαπάμε και τον πονάμε!! Τον στηρίζουμε προβάλλοντάς τον!!